You have 2 keep an eye of pleasure..make sure u are enjoying them rather than them controlling u

You have 2 keep an eye of pleasure..make sure u are enjoying them rather than them controlling u

Pages

Wednesday, June 16, 2010

Pelbagai yang berbagai...

Wah!! Cuti sekolah datang lagi,.. walopon aku da x sekolah.. tapi kemeriahan cuti tu dapat aku rasai.. dengan kewujudan anak-anak buah y pulang ke kampung halaman atok opah diorang..
walau pada hakikatnya anak2 buah aku masih x bersekolah.. heheheeee

So.. macam2 peristiwa yang berlaku..paling berperistiwa ialah kenduri kawan2.. pada jemy,salbik hairani dan kak long yusliza.. sorry sangat x dapat memenuhi undangan...sekali salah date laa.. hek2..
10 Jun 2010.. aku n farahana ke kenduri kawen yie n naza, yuh n e.. seronok di machang sebab jumpa ngan en.wea y begitu mesra n bek ati...



ni lah en.wea y ensem 2 ahahaaaaa

pas alek dr kenduri yie n naza..kami ke kenduri yuh lak.. sonok gak coz dpt jumpa clazmate...masa merubah segalanya... cam 2 gak ngan kita kan..


time neh pon still nk gelak g kan.. :P

Then, aku pulang la ke rumah dengan seribu kepenatan.. walopon penat.. tp berbaloi2.. hek2..
 Esok pagi nya , awal pagi ag ma n abah plan nak ke waterfall.. anak2 buah ku y sgt debab 2 kemaen sonok ag diorang.. aleh2 nak betolak..ujan pulak.. tepaksa la cancel...
bagaimanapon.. tok tidak menghampakan hati cucu-cucu opah... ma teruskan aktiviti mandi-manda kat pantai...

dr.syahiedzat wif si debab zarra

kanak2 riang dengan dunia choki2 n lolipop...

seronok melayan kanak2 riang mandi manda kat pantai..hehehe.. sangat suka kan suasana ceng gini.. ye lah nk menanti kan saat bersama-sama.. semua adik beradik bekumpol kan..  saat yang laen bergelak ketawa mandi manda dan bergurau senda..
aku terpandang pada wajah tenang ma dan abah.. betapa kebahagiaan terpancar dari raut wajah mereka..
ma owaz pesan kat aku.. bila bangun pagi..  pandang dan tatap wajah kedua ibu bapa terdahulu.. ketenangan serta kekusutan insyaAllah akan hilang.. ma gak gtaw aku.. law kita pandang wajah parents pon akan dapat pahala gak..
Ya Allah..aku mohon.. semoga kebahagian ini terus kekal menjadi milik kami.. eratkanlah ikatan antara kami.. jauhilah kami daripada hasad dan dengki, bertikam lidah, bermasam muka, serta ber y sewaktu dengannya...

Penat mandi dan manda tu diteruskan lagi dengan aktiviti say hai2 bye2 plak.. mlm 2.. aku as a moms driver .. macam biasa lah tiap kali ahli keluarga en nordin pulang ke rantauan.. maka y jadi 'driver keta sewa' tak laen tak bukan.. aku ler..
then.. aku bawak lah dua kanak2 riang 2. si najihah n nafisa..  baw je keta begolek.. da terlena da... heheheheee....then anto my sis at bus station.. babai uda.. moga cepat dapat keja... dok umah mak metua.. uat pangai elok taw.. jaga nama ma n abah :P

Then 12.06.2010.. bangun pagi2 aje aku da kemas umah n uat pelbagai aktiviti y menarik.. ape y sedihnya.. along n family da nak berangkat pulang ke Johor.. yang paling sedih mestilah nafisa umaira 2.. ilang kawan katanye.. heheee.. xpe syg.. next time jumpa ag ngan kakak okey..
Then, tengahari 2 aku ngan farahna semestinya dan bersama kami kali ni. nur asilah.. kitorang ke majlis kawen syafiq n syikin.. meriah la jugak walaopon x sempat jumpa kawan2 yang laen.. sebenarnya kami terkilan kan sesuatu.. tapi tak perlulah disebutkan kat sini.. heheheee.. cantik sangat pengantin pompuan nye.. macam Norjuma pon ade..pak pung pak pung pak pung... selesai makan, bergambar serta meramahkan mesra kami.. aku n dua org member.. decide tok pulang.. cuaca yang terlalu panas membuat kami x selesa n pening.. ( morning sickness) heehheee

                                                         

                                                             smart bini mung piq.. mcm juma g2.. ewah..


                                                       
rombongan cik kiah neh ha.. bapa rombongan cik haqqi la

alek kenduri 2 sempat pulak kami berempat menikmati air kelapa y sangat best..pusing2 wb.. cari port y best tok lepak.. jumpa kedai akok (sejenis kueh tradisi )  masing-masing tak menang tangan membeli ye,. heheheeee

alek petang tu, sempat jugak la aku isi masa terluang dengan layan adik-adik comel ku maen badminton.. da memang ini salah satu hobi aku.. kalo x.. xda masanya kak num nak layan kome semua.. heheeee :P
 mlm menjelma.. aku sedih dengan kepermergian ayahnda dan bonda ke kampung halaman abah.. kat Setiawan ,Perak..
aku nak sangat ikot sama.. t kang law aku ikot.. susah lak.. abah pon tamo drive skrang.. ye la.. abah pon da menambahkan usianya tanpa segan dan silu algi...
da x larat tok drive jaoh.. but dad..pliz trust me.. haheehehee

then, aku ke rumah nurul farhana jap..lepaking ler kunun.. tada la .. actually... maira rengek2.. ikot atok n opah... then aku pon  bawak dia ler dia ke umah nurul..
alang-alang ke sana .. aku check la result aku jap...wow!! sngat terkezot...tapi da budget da peningkatan dari sem lepas.. but x da la budget agak tinggi peningkatan nye.. alhamdulillah.. syukur Ya Allah.. kegembiraan ini ingin sekali aku kongsi bersama semua.. semua yang ada saat 'itu'.. tengs my bff..love u damn much!! Allah x akan menguji hambanya di luar kemampuan  kita kan... tengs 4 da words...

n for someones.. tengs.. saya akan terus buktikan.. yang saya lebih mampu pas ni... pliz.. dun get me wrongs.. and let g0ne be by gone... masa akan merubah segalanya...  xsemestinya setiap post saya ditujukan tok awak.. heheeeee dilarang poyo.. !